Titthålskirurgi vid tandimplantat

tandlakargruppen-sodermalm-divider

Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat behöver varken göra ont eller innebära en längre tids sjukskrivning. Med hjälp av titthålskirurgi vid tandimplantat minimeras svullnad, värk och andra efterbesvär vilket gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.

Titthålskirurgi innebär att behandlingen utförs genom ett minimalt ingrepp vilket bidrar till en snabbare återhämtning och minskad risk för komplikationer. Det är även möjligt att sätta in tillfälliga tänder så att patienten slipper gå utan tänder i väntan på implantaten. Tandläkargruppen Södermalm är specialister på titthålskirurgi vid tandimplantat och är en av få kliniker i Sverige som erbjuder behandlingen.

Till oss kommer patienter från hela landet, inte sällan har de nekats tandimplantat av andra kliniker och fått beskedet att de får leva resten av sina liv med avtagbara tandproteser. Genom metoden tandimplantat med titthålskirurgi kan vi hjälpa patienter som förlorat tänder på grund av tandlossning, en olycka eller tandutdragning av andra skäl. I många fall kan vi även ersätta förlorade tänder där käkbenet är mycket tunt.

Tandimplantat genom kirurgi: steg-för-steg

Hur går ett tandimplantat med titthålskirurgi till?

Konsultation:

Du får träffa en av våra specialiserade tandläkare som gör en lättare undersökning av din mun och ger dig information om behandlingen samt eventuella förbehandlingar, där du även kan ställa alla dina frågor. Du får med dig ett skräddarsytt kostnadsförslag av tandläkaren och detta besök är kostnadsfritt hos oss.

Inför behandlingen:

För att förbereda för tandimplantat med titthålskirurgi tas en skiktröntgen, eller datortomografi, av käkbenet på en av våra kliniker. Genom att analysera denna tredimensionella bild kan vi optimalt planera implantatets position för bästa möjliga resultat.

Under behandlingen:

Titthålskirurgi vid tandimplantat innebär att vi gör ett litet hål i tandköttet snarare än ett större snitt. Genom detta hål placeras tandimplantatet med stor precision i käkbenet med hjälp av en kirurgisk guide som gör det möjligt för tandläkaren att utföra behandlingen utan att skära eller sy i tandköttet.

Efter behandlingen:

Efter behandlingen får du skräddarsydda råd för att säkerställa en snabb och problemfri läkning. Med titthålskirurgi vid tandimplantat kan du ofta vara tillbaka på jobbet dagen efter operationen.
Läkningstiden för implantaten efter operationen är ca 2 månader. Därefter kan vi sätta fast porslinskronorna på implantaten och återställa ditt bett.
Vi bokar då även in ett besök hos våra tandhygienister för att ge dig rekommendationer för hur du ska sköta dina implantat för att bibehålla ett gott resultat.

Vi ger dig nya tänder genom skonsam titthålskirurgi:

Hos Tandläkargruppen Södermalm arbetar vi för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandimplantat, kirurgi och estetisk tandvård, och strävar alltid efter att möta patientens önskemål, med hänsyn till individuella förutsättningar.
Vi erbjuder livstidsgaranti på våra tandimplantat efter att kirurgi har genomförts, förutsatt att man gör årliga kontroller.

 

Fördelar med titthålskirurgi vid tandimplantat via oss

  • Minimala efterbesvär: Värk, blödningar och svullnad minimeras tack vare det minimala ingreppet.
  • Snabbare läkning.:Du kan återgå till dina normala aktiviteter snabbare jämfört med traditionella större operationsmetoder.
  • Optimalt estetiskt resultat: Hela behandlingen planeras digitalt i förväg för att säkerställa bästa möjliga slutresultat.
  • Exakt placering: Tack vare den kirurgiska guiden kan implantaten placeras mycket exakt, vilket ofta gör det möjligt att utföra behandlingen även där käkbenet är mycket tunt.

Frågor och svar

Det finns vissa förutsättningar som kan begränsa eller utesluta möjligheten att få tandimplantat genom titthålskirurgi för att ersätta tänder som har förlorats. Om käkbenet är mycket tunt eller har otillräcklig volym kan det i vissa fall vara omöjligt att sätta in tandimplantat. Ibland kan man dock bygga upp benet till viss grad med konstgjort/eget benmaterial innan eller i samband med operationen där implantaten sätts in. Människor med vissa kroniska sjukdomar, som diabetes och leukemi, kan ha en sämre förmåga till läkning, men implantatbehandling med titthålskirurgi förbättrar chanserna då ingreppet vid operationen är minimerad. Rökning kan påverka läkningsprocessen och minska chansen för en framgångsrik behandling. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

 

Läkningstiden för tandimplantat varierar mellan individer och beror på många faktorer, inklusive patientens allmänna hälsa, benkvaliteten, och exakt vilken procedur som utförts. Titthålskirurgi är en metod som främjar snabbare läkning och vanligtvis läker implantaten in i käkbenet på cirka 2 månader. Titthålskirurgi minimerar även efterbesvär som exempelvis svullnad och värk, ofta kan patienten gå till arbetet redan dagen efter. Vid titthålskirurgi kan tillfälliga tänder användas i väntan på permanenta tandimplantat.

 

Tandläkargruppen är specialister på implantatbehandlingar samt titthålskirurgi vid tandimplantat och är en av få tandläkare i Sverige som erbjuder behandlingen. Våra tandläkare har lång erfarenhet av både estetisk tandvård och kirurgi och kan därför hjälpa patienter med mer komplexa besvär.