Implantat

tandlakargruppen-sodermalm-divider

Tänder kan gå förlorade och tandluckor kan uppstå. När detta händer är det rekommenderat att ersätta saknade tänder för att få en god tuggfunktion, uppnå en god estetik och framförallt fördela belastningen på alla tänder.

Förlorade tänder kan ersättas med implantat. Ett implantat är den titanskruv som integreras med käkbenet, på denna kan man sedan skruva fast en krona. Detta utförs genom en mindre operation.

Ett tandimplantat är en titanskruv som placeras i käkbenet och ersätter den naturliga tandroten som gått förlorad. Titanskruven har den unika egenskapen att den accepteras av benvävnaden och växer fast i käkbenet. Efter en läkningstid på ca 6-8 veckor skruvas en tandkrona eller tandbrygga på titanskruven/titanskruvarna. I vissa fall kan temporära tänder fästas på implantatskruvarna direkt efter operationen, så kallad direkt belastning. Den slutliga konstruktionen sitter lika starkt som de egna tänderna en gång gjorde och håller oftast livet ut.

​Läs mer om våra implantat här.

På TandläkarGruppen jobbar vi med välbeprövade implantatsystem som funnits på marknaden i över 30 år och vi ger dig livstidsgaranti för dina implantatskruvar.

Implantant

Titthålskirurgi

tandlakargruppen-sodermalm-divider

Hos oss planeras behandlingen med hjälp av 3D-teknik utanför munnen innan operationstillfället och med hjälp av en så kallad guideskena sätts implantatet på sin plats, oftast utan att man behöver snitta i tandköttet. Ingreppet blir som en titthålsoperation. Detta underlättar utförandet och minimerar efterbesvären.

Anne fick sina implantat hos oss. ​Läs mer om hennes upplevelse här.