Tandställning som vuxen

Det är aldrig för sent att få raka tänder. Fördelarna med raka tänder sträcker sig bortom ett attraktivt leende. Raka tänder är också enklare att rengöra vilket i slutändan leder till bättre munhälsa.

 

På Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi en nästintill osynlig tandställning för dig som vuxen i form av Clear Correct-systemet. Clear Correct-systemet är en diskret typ av tandställning för vuxna och består av en serie individuellt anpassade tandskenor i plast som byts ut varannan vecka för att gradvis och skonsamt flytta dina tänder till önskad position. 

 

Tandställning i vuxen ålder möjliggör korrigering av trångställningar, sneda tänder samt vissa typer av bettfel. Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-20 veckor, och är ett diskret och bekvämt alternativ till tandreglering med “räls”. 

Steg-för-steg

Hur skaffar man tandställning som vuxen?

Inför behandlingen

För att kunna få tandställning i vuxen ålder måste dina tänder vara friska, därför genomför tandläkaren en grundlig undersökning, inklusive röntgen. Tandläkaren genomför även en 3D-scanning av dina tänder och planerar behandlingen digitalt innan skenorna framställs. Du som patient kommer att kunna se slutresultatet virtuellt innan vi beställer din tandställning för vuxna.

Under behandlingen

För att få bäst resultat av att ha tandställning som vuxen måste skenorna vara i munnen nästintill dygnet runt, de bör endast tas ut när du ska äta eller borsta tänderna. Behandlingsperioden varierar, men ligger vanligtvis mellan 10-20 veckor. 

Efter behandlingen

När behandlingen är klar, fortsätter tandläkaren med regelbundna uppföljningar för att säkerställa att resultatet kvarstår.

Vi erbjuder tandställning för dig som vuxen i Stockholm

Tänderna rör sig hela livet och med åldern kan en rak tandrad så småningom bli sned. Att ha tandställning som vuxen är därför inte ovanligt. På Tandläkargruppen Södermalm är vi därför stolta över att kunna erbjuda en diskret tandställning för dig som vuxen i Stockholm. Förutom tandreglering utför vi tandimplantat med titthålskirurgi, estetisk tandvård, tandundersökningar samt all typ av allmäntandvård.

Fördelar med tandställning i vuxen ålder

  • Förbättrat utseende. Med tandställning kan vi förbättra ditt leende vilket kan öka ditt självförtroende.
  • Förbättrad munhälsa. Genom att korrigera sneda och överlappande tänder med tandställning underlättas rengöring och därmed minskar risken för tandköttssjukdomar och karies.
  • Färre tandproblem. Tänderna flyttar sig med åren och genom att reglera tänderna kan du slippa värk och skador på intilliggande tänder.

FAQ:

Att sätta in en tandställning kostar från 30 000 kronor. Kostnaden för tandställning kan variera beroende på behandlingens omfattning och vilken typ av tandregleringsmetod som används. Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm för att få ett skräddarsytt kostnadsförslag baserat på dina specifika förutsättningar.

Ja, det är absolut möjligt att skaffa tandställning i vuxen ålder. Med Clear Correct-systemet kan vi på Tandläkargruppen Södermalm erbjuda tandställning som är ett bekvämare och diskretare alternativ till traditionell “räls”.

Det finns ingen övre åldersgräns för att få tandställning. Så länge dina tänder och tandkött är friska, kan du bära tandställning som vuxen. Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm.