Behandlingen

Vad innebär kosmetisk tandvård?

Leendet är ofta det första vi lägger märke till. Undviker du att le på grund av missfärgade tänder, en glugg eller ett bettfel så kan vi på Tandläkargruppen Södermalm hjälpa dig med kosmetisk tandvård. Tack vare den senaste tekniken, vår kunskap och erfarenhet kan vi få dig att le igen.

Kosmetisk tandvård, även kallad estetisk tandvård, är behandlingar med fokus på att göra leendet mer tilltalande. Det kan innebära ändring av färg, form, storlek eller tändernas position i bettet. Kosmetisk tandvård omfattar inte bara behandling av tänderna utan även förändringar i bettet eller tandköttet.

Våra tandläkare på Tandläkargruppen Södermalm planerar varje unikt fall av kosmetisk tandvård utifrån erfarenhet och nära samarbete med duktiga tandtekniker för att utföra behandlingen enligt patientens önskemål, med hänsyn till de unika förutsättningarna.

Behandling

Behandlingar inom kosmetisk tandvård

Bleka tändernas färg

För att bleka tändernas färg används tandblekning. Blekmedel kan vara skadliga om de används på fel sätt och därför är det viktigt att vända sig till en kosmetisk tandläkare som kan bedöma om dina tänder kan blekas och vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad. Tandblekningen bör föregås av en undersökning samt lagning av eventuella hål eller borttagning av tandsten.

Ändra tändernas form

För att omforma tänderna och exempelvis dölja sprickor, förslitningar eller missfärgningar används fasader eller porslinskronor. Fasaden består av ett tunt lager porslin som fästs på tandytan medan porslinskronan fästs som en hätta över din egen tand. Båda behandlingstyperna inom kosmetisk tandvård möjliggör ändring av färg, form och storlek av tanden.

Ersätta tandluckor

För att ersätta tandluckor används ofta tandimplantat som består av en titanskruv som fästs i käkbenet varpå en porslinskrona skruvas fast. Vi är specialiserade på tandimplantat och använder oss av titthålskirurgi där behandlingen planeras digitalt utanför munnen. Digital planering möjliggör ett optimerat estetiskt behandlingsresultat.

Tandreglering

För att ändra bettet eller tändernas position kan även Clear Correct-systemet användas, som erbjuder osynlig och bekväm tandreglering för vuxna. Med hjälp av individuellt framtagna plastskenor som byts varannan vecka flyttas tänderna gradvis till önskad position. Behandlingstiden varierar mellan 2-12 månader. Behandlingen föregås av noggrann röntgenundersökning och digital planering.

Fördelar

Fördelar med kosmetisk tandvård

Ger ett mer tilltalande leende

Bidrar till ett bättre självförtroende

Ger ett långvarigt estetiskt resultat vid god munhygien och regelbundna tandläkarbesök

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Boka tid

Låt oss hjälpa dig

Vill du få hjälp att ändra tändernas utseende – hör av dig till oss. Vi på Tandläkargruppen Södermalm utför kosmetisk tandvård i Stockholm på Folkungagatan och Krukmakargatan i lokaler med rofylld atmosfär. Hos oss erbjuds du högkvalitativ tandvård med den senaste tekniken och beprövade metoder.

Vi utför kosmetiska tandvårdsbehandlingar såväl som alla typer av allmäntandvård och implantatbehandlingar. Boka tid för en kostnadsfri konsultation hos våra specialiserade tandläkare inom kosmetisk tandvård i Stockholm.

Våra patienter

Så här tycker våra patienter om oss

“Trevligt bemötande och bra information under behandling”

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Det är ett område inom tandvården som fokuserar på att optimera leendet genom att förbättra tändernas form, färg, storlek, och position. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Tandvård med ett kosmetiskt syfte innefattar:

  • tandblekning – som bleker tandens färg
  • porslinskronor eller fasader – ändrar tandens färg, form och/eller storlek och förbättrar utseendet på tänderna.
  • ortodonti (tandreglering) – korrigerar sneda tänder
  • tandimplantat – ersätter tandluckor

Behandlingarna utförs alltid i samråd med tandläkaren för bästa möjliga estetiska resultat.

Hur mycket kosmetiska behandlingar kostar beror på vilken typ av behandling du väljer och dina individuella förutsättningar. Kontakta Tandläkargruppen, en erfaren kosmetisk tandläkare, för en kostnadsfri konsultation redan idag och få en skräddarsydd prisuppgift om din behandling.

Hållbarheten för kosmetisk tandvård varierar mycket beroende på behandlingstyp och patientens egen munhygien. Tandblekning kan exempelvis hålla upp till ett par år, medan porslinskronor har en lång livslängd med gott estetiskt resultat vid god munhygien. Regelbundna tandläkarbesök och god munhygien är avgörande för ett långvarigt resultat.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist