fbpx

Om en tand är skadad, men tandroten är intakt kan tanden återuppbyggas med en tandkrona. Tandkronan fästs som en hätta över den skadade tanden och skyddar den från ytterligare skador samt återställer tandens form och storlek så att du får ett estetiskt tilltalande färg och form på tanden.

Tandläkare visar utrustning till patient

Faktorer som påverkar din kostnad för en tandkrona

Om du lagat en tand flera gånger eller fått slitna tänder med åren är det inte ovanligt att tanden går sönder om du exempelvis biter i något hårt. Din kostnad för en ny tandkrona beror på vilka tänder som behandlas och hur stor tandvårdsersättning du är berättigad till från Försäkringskassan. Exempel på tandvårdsersättning är allmänt tandvårdsbidrag, särskilt tandvårdsbidrag eller högkostnadsskydd.

Behöver du en ny tandkrona och bor i Stockholm kan vi på Tandläkargruppen Södermalm hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att ersätta tänder med tandkronor och arbetar endast med högkvalitativa porslinsmaterial. Välkommen till oss.

Tandkronor

Processen för kronterapi – att sätta kronor på tänderna

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Kostnadsfri konsultation:

Under en kostnadsfri konsultation eller den årliga undersökningen får du information om behandlingen, samt har möjlighet att ställa frågor och får information om aktuell kostnad för en tandkrona.

Ikon för vibrerande tand

Inför behandlingen:

Inför behandlingen undersöks dina tänder noggrant och adekvata röntgenbilder tas. Om ett större ingrepp dvs där många tänder i bettet ska behandlas med kronor, skickar vi digitala avtryck till tandteknikern som gör en “mockup” av det förväntade resultatet samt en skena i samma form. Sedan bokar vi ytterligare ett besök där du får prova skenan för att vi ska kunna säkerställa att kronorna får ett så tilltalande utseende som möjligt. Detta steg görs innan tänderna över huvud taget har slipats.

Medicinsk ikon för vaccination

Förberedelse och utprovning:

Efter undersökningen och planeringen slipas tänderna varsamt för att forma tanden och skapa plats åt kronan eller kronorna. Digitala avtryck tas och skickas till tandteknikern – ingen avtrycksmassa krävs. Därefter fäster vi provisoriska kronor på de slipade tänderna. Tandteknikern tillverkar sedan dina kronor. För att dina kronor ska efterlikna tänder tillverkas kronorna av högkvalitativt porslinsmaterial och handmålas.

Hand håller tand symbol

Behandling och eftervård

Våra kompetenta tandläkare fäster dina nya kronor över dina tänder och du kan lämna kliniken med ett nytt leende. Eftervården innebär oftast ett besök hos tandhygienisten där du får råd om hur du bäst tar hand om dina nya kronor för att säkerställa en lång livslängd.

Tandläkare visar röntgenbild för patient
Tandläkare granskar röntgenbilder
Tandläkare behandlar patient
Leende äldre kvinna visar tänder

Vi hjälper dig med en ny tandkrona i Stockholm

Tandläkare visar utrustning till patient

På Tandläkargruppen Södermalm kan vi hjälpa dig som behöver reparera din tand med en tandkrona i Stockholm. Vi planerar varje behandling utifrån noggranna undersökningar, digitala lösningar och i nära samarbete med skickliga tandtekniker. Våra tandläkare strävar alltid efter att skapa en trygg miljö där vi utför behandlingen i enlighet med dina önskemål samtidigt som vi tar hänsyn till individuella förutsättningar.
Vill du ha mer information om aktuell behandling och kostnad för en tandkrona? Kontakta oss på Tandläkargruppen Södermalm för en kostnadsfri konsultation. Vi erbjuder högkvalitativ tandvård med den senaste tekniken och välbeprövade metoder i en lugn atmosfär.

Fördelar

Fördelar med tandkronor

ger ett mer tilltalande leende

mycket längre hållbarhet jämfört med tandlagningar

återskapar tandens korrekta anatomi

bidrar till ett bättre självförtroende

ser naturliga ut

lång hållbarhet vid god munhygien och regelbundna tandläkarbesök.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

FAQs

Vanliga frågor

En tandkrona är en typ av porslinshätta som fästs över en befintlig tand för att förbättra dess utseende. Tandkronan kan vara tillverkad av olika material, men på Tandläkargruppen Södermalm arbetar vi endast med det högkvalitativa porslinsmaterial såsom zirkonium.

Kostnaden för en tandkrona varierar beroende på vilka tänder som behandlas samt hur mycket du kan få i tandvårdsersättning från Försäkringskassan. Din kostnad för en tandkrona påverkas om du exempelvis har ett högkostnadsskydd som överstiger 3000 kr. Besök oss för en kostnadsfri konsultation där vi gör en individuell kostnadsberäkning för dig.

En tandkrona ersätter en skadad tand medan en bro ersätter tandluckor och fästs till granntänderna till tandluckan. Kontakta oss för mer information.

Insikter

Läs mer och lär
dig mer om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist