fbpx

Introduktion

Titthålskirurgi vid tandimplantat

Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat behöver varken göra ont eller innebära en längre tids sjukskrivning.

Med hjälp av titthålskirurgi vid tandimplantat minimeras svullnad, värk och andra efterbesvär vilket gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.

Titthålskirurgi innebär att behandlingen utförs genom ett minimalt ingrepp vilket bidrar till en snabbare återhämtning och minskad risk för komplikationer. Det är även möjligt att sätta in tillfälliga tänder så att patienten slipper gå utan tänder i väntan på implantaten. Tandläkargruppen Södermalm är specialister på titthålskirurgi vid tandimplantat och är en av få kliniker i Sverige som erbjuder behandlingen.

Till oss kommer patienter från hela landet, ofta har de nekats tandimplantat av andra kliniker och fått beskedet att de får leva resten av sina liv med avtagbara tandproteser. Genom metoden tandimplantat med titthålskirurgi kan vi hjälpa patienter som förlorat tänder på grund av tandlossning, en olycka eller tandutdragning av andra skäl. I många fall kan vi även ersätta förlorade tänder där käkbenet är mycket tunt.

Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort

  Tandimplantat genom kirurgi: steg-för-steg

  Hur går ett tandimplantat med titthålskirurgi till?

  Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

  Konsultation

  Du får träffa en av våra specialiserade tandläkare som gör en lättare undersökning av din mun och ger dig information om behandlingen samt eventuella förbehandlingar, där du även kan ställa alla dina frågor. Du får med dig ett skräddarsytt kostnadsförslag av tandläkaren och detta besök är kostnadsfritt hos oss.

  Ikon för vibrerande tand

  Inför behandlingen

  För att förbereda för tandimplantat med titthålskirurgi tas en skiktröntgen, eller datortomografi, av käkbenet på en av våra kliniker. Genom att analysera denna tredimensionella bild kan vi optimalt planera implantatets position i ett datorprogram, för bästa möjliga resultat.

  Ikon för tandutdragning

  Under behandlingen

  Titthålskirurgi vid tandimplantat innebär att vi gör ett litet hål i tandköttet och käkbenet, snarare än ett större snitt. Detta görs med hjälp av en kirurgisk guide som framställs inför varje unik operation. Genom detta hål placeras tandimplantatet med stor precision i käkbenet. Denna metod möjliggör att operationen utförs utan att skära eller sy i tandköttet och minimerar därmed alla typer av besvär som kan förekomma efter en operation.

  Illustration av skinande ren tand

  Efter behandlingen

  Efter behandlingen får du skräddarsydda råd för att säkerställa en snabb och problemfri läkning. Med titthålskirurgi vid tandimplantat kan du ofta vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen. Läkningstiden för implantaten efter operationen är ca 2 månader. Därefter kan vi sätta fast porslinskronorna på implantaten och återställa ditt bett. Vi bokar då även in ett besök hos våra tandhygienister för att ge dig rekommendationer för hur du ska sköta dina implantat för att bibehålla ett gott resultat.

  Hand håller tand symbol

  Vi ger dig nya tänder genom skonsam titthålskirurgi

  Hos Tandläkargruppen Södermalm arbetar vi för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Våra tandläkare har lång erfarenhet av tandimplantat, kirurgi och estetisk tandvård, och strävar alltid efter att möta patientens önskemål, med hänsyn till individuella förutsättningar.
  Vi erbjuder livstidsgaranti på våra tandimplantat efter att kirurgi har genomförts, förutsatt att man gör årliga kontroller.

  Tandläkare visar röntgenbild för patient
  Tandläkare granskar röntgenbilder
  3D-illustration av tandimplantat
  Tandläkare behandlar patient

  Fördelar

  Fördelar med titthålskirurgi vid tandimplantat via oss

  Minimala efterbesvär. Värk, blödningar och svullnad minimeras tack vare det minimala ingreppet. Även infektionsrisker minimeras.

  Snabbare läkning. Du kan återgå till dina normala aktiviteter snabbare jämfört med traditionella större operationsmetoder.

  Optimalt estetiskt resultat. Hela behandlingen planeras digitalt i förväg för att säkerställa bästa möjliga slutresultat.

  Exakt placering. Tack vare den kirurgiska guiden kan implantaten placeras mycket exakt, vilket ofta gör det möjligt att utföra behandlingen även där käkbenet är mycket tunt.

  Ditt leende är vår omsorg Boka tid

  Våra patienter

  Så här tycker Anne om oss

  “Det behöver inte göra ont eller ta lång tid att skaffa tandimplantat.
  Den senaste tekniken med titthålskirurgi gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.
  – Helt fantastiskt! Det är svårt att beskriva i ord vad jag känner. Att resultatet kunde bli så himla bra var svårt att föreställa sig, säger Anne, som fick ett nytt leende med metoden.”

  – Anne | Patient på Tandläkargruppen Södermalm

  Ikon för positiv kundrecension

  Hur var din upplevelse efter behandlingen?

  Jag hade aldrig ont och behövde inte ta ut någon semester eller sjukskriva mig under behandlingen, berättar Anne.
  Det var på grund av tandlossning som Anne blev tvungen att skaffa tandimplantat. Eftersom titthålsoperation undviker att skada kroppens vävnader blir skadan minimal och käkarna svullnar inte. Patienten kan därför använda de tillfälliga tänderna direkt efter operationen.
  – Det betydde otroligt mycket för mig att aldrig gå utan tänder. Hur det än är så skrattar jag även om jag inte har tänder! Så de tillfälliga tänderna var mina ”kompisar” under tiden.

  Hur upplevde du bemötandet och personalen på Tandläkargruppen?

  Anne är mycket nöjd med bemötandet på kliniken och rekommenderar gärna andra att söka hjälp hos Tandläkargruppen Södermalm.
  – Jag kan säga att det ”klickade” från dag ett – de är både proffsiga och personliga på ett mycket behagligt sätt.

  Jag kände mig väl omhändertagen. Tandläkargruppen Södermalm är proffs på det här och gör det enkelt utan att dra ner på sin personlighet, något jag tycker är viktigt att ha. Jag har varit hos många tandläkare och de är bäst. Dessutom var jag aldrig orolig eftersom jag hade fått ordentlig information om hur operationen skulle gå till och jag fick hela tiden veta vad tandläkaren gjorde. Det kändes tryggt, säger hon.

  Skulle du rekommendera denna behandling till andra?

  Absolut, och då ska man göra det hos TandläkarGruppen Södermalm!
  Jag har fått ett perfekt leende och det betyder allt för mig! Jag skrattar och ler ännu mer nu tack vare denna fantastiska behandling – titta gärna en extra gång på fotot här ovan så förstår ni varför.

  VANLIGA FRÅGOR

  Vanliga frågor från
  andra patienter

  Det finns vissa förutsättningar som kan begränsa eller utesluta möjligheten att få tandimplantat genom titthålskirurgi för att ersätta tänder som har förlorats. Om käkbenet är mycket tunt eller har otillräcklig volym kan det i vissa fall vara omöjligt att sätta in tandimplantat. Ibland kan man dock bygga upp benet till viss grad med konstgjort/eget benmaterial innan eller i samband med operationen där implantaten sätts in.
  Människor med vissa kroniska sjukdomar, som diabetes och leukemi, kan ha en sämre förmåga till läkning, men implantatbehandling med titthålskirurgi förbättrar chanserna då ingreppet vid operationen är minimerad. Rökning kan påverka läkningsprocessen och minska chansen för en framgångsrik behandling. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

  Läkningstiden för tandimplantat varierar mellan individer och beror på många faktorer, inklusive patientens allmänna hälsa, benkvaliteten, och exakt vilken procedur som utförts. Titthålskirurgi är en metod som främjar snabbare läkning och vanligtvis läker implantaten in i käkbenet på cirka 2 månader. Titthålskirurgi minimerar även efterbesvär som exempelvis svullnad och värk, ofta kan patienten gå till arbetet redan dagen efter operationen. Vid titthålskirurgi kan tillfälliga tänder användas i väntan på permanenta tandimplantat då tandköttet inte är svullet.

  Tandläkargruppen är specialister på implantatbehandlingar samt titthålskirurgi vid tandimplantat och är en av få tandläkare i Sverige som erbjuder behandlingen. Våra tandläkare har lång erfarenhet av både estetisk tandvård och kirurgi och kan därför hjälpa patienter med mer komplexa besvär.

  Insikter

  Lär dig mer
  om tandhygien

  Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

  Bra tips för att
  välja rätt
  estetisk tandläkare

  Ta hand om
  din tandhälsa

  När du ska träffa
  en ortodontist