Tandimplantat – ersätt förlorade tänder

tandlakargruppen-sodermalm-divider

Att sakna en eller flera tänder kan innebära ett stort lidande. Kanske undviker du att le eller väljer bort viss sorts mat men det finns hjälp att få. Tandimplantat är en effektiv lösning för att ersätta förlorade tänder. Vi på Tandläkargruppen Södermalm har lång erfarenhet av tandimplantat i Stockholm och tar emot patienter från hela landet. Vi  är en av de få tandvårdskliniker i Sverige som erbjuder guidad kirurgi, även kallad titthålskirurgi.

Med guidad kirurgi får vi den bästa precisionen för placering av implantaten vilket är avgörande för behandlingsresultatet, där även svåra fall med mindre benmängd kan behandlas. Titthålskirurgi vid implantatbehandlingar minimerar smärta och innebär ofta en återgång till arbetet och vardagen redan dagen efter. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

När behöver du ett tandimplantat?

En olycka eller parodontit (tandlossning) kan vara anledningen till att du förlorat en eller flera tänder. Med hjälp av ett tandimplantat kan du få tillbaka ditt leende och tuggförmågan. Ett tandimplantat ersätter både tanden och roten. Själva implantatet är en titanskruv som fästs i käkbenet och på denna skruvas sedan en porslinskrona och slutgiltiga konstruktionen både känns och ser ut som en riktig tand.

Fördelar med ett tandimplantat

 • Tuggförmågan förbättras
 • Självkänslan återkommer
 • Risken för tandskador på övriga tänder minskas genom att belastningen fördelas jämnt över tänderna
 • Inget behov av att behandla närliggande tänder.

Tandimplantat: kostnad

Det finns flera faktorer som påverkar din kostnad för ett tandimplantat. Hur många tänder som behöver ersättas, vilken specifik behandling som krävs samt hur stor tandvårdsersättning du är berättigad till från Försäkringskassan i det enskilda fallet, är exempel på faktorer som påverkar kostnaden för ett tandimplantat.

Generellt sett är tandimplantat en investering som varar livet ut och ger en god tuggfunktion och estetik. Hos Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi konkurrenskraftiga priser för tandimplantat i Stockholm. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation där du får veta vad ett tandimplantat skulle kosta utifrån dina förutsättningar.

Våra tandimplantatsbehandlingar

 • Enstaka tänder och tandluckor
 • Hel överkäke
 • Hel underkäke.

Tandimplantat i Stockholm med livstidsgaranti

Tandläkargruppen Södermalm har flera kliniker i Stockholm där tandimplantat och andra tandvårdsbehandlingar erbjuds. Hos oss står kvalitet, kompetens och omtanke i fokus. Vi arbetar endast med välbeprövade implantatsystem och det innebär att vi kan ge dig livstidsgaranti på dina tandimplantat. Vår erfarna tandvårdspersonal använder sig av den senaste tekniken och gör allt för att du som patient ska känna dig trygg. Upplever du obehag inför att gå till tandläkaren i allmänhet eller känner oro inför en behandling – prata med oss.

Implantant

Tandimplantat steg för steg

tandlakargruppen-sodermalm-divider

På Tandläkargruppen Södermalm är vi specialiserade på tandimplantatbehandlingar. För att minimera smärta, svullnad, blödning och risken för infektioner har vi valt att använda oss av titthålskirurgi vid tandimplantatbehandlingar, så kallad guidad implantatkirurgi.

Behandlingsomgången vid implantatbehandlingar och titthålkirurgi:

 1. Kostnadsfri konsultation: Tandläkaren undersöker ditt munhälsotillstånd, svarar på frågor kring ingreppet och vilken typ av behandling som är lämplig för dig. Du får en behandlingsplan samt en skräddarsydd kostnadsberäkning av tandläkaren på plats.
 2. Planering: Tandläkaren gör en utförlig undersökning, tar skiktröntgen (även kallad CBCT, datortomotgrafi) av käkbenet där benet kan studeras i detalj och i vissa fall  tas även ett digitalt avtryck av käken. På så sätt får tandläkaren det underlag som krävs för att planera din implantatbehandling med hjälp av 3D-teknik och gör en virtuell planering av operationen innan operationstillfället.
 3. Ingrepp: Tandläkaren använder en så kallad guideskena för att placera implantatet på rätt plats i käkbenet och utför operationen genom att göra små hål i tandköttet och käkbenet, s.k. titthålskirurgi. Oftast krävs inget snitt i tandköttet vilket minskar på alla typer av efterbesvär samt mindre risk för infektioner. Under titthålskirurgin placeras titanskruven i käkbenet och i vissa fall kan temporära tänder fästas på implantaten direkt efter operationen. I övriga fall justeras de tillfälliga tänderna så att patienten aldrig går tandlös! Under operationen används lokalbedövning och ibland även sedering, vilket gör att du inte känner smärta.
 4. Läkningsperiod: Efter operationen följer en läkningstid på cirka 8 veckor då implantatet integreras med käkbenet för att ge en stabil grund för den kommande implantatkronan.
 5. Fastsättning av krona/bro: När läkningsperioden är över skruvas en implantatkrona/bro fast på tandimplantaten. Kronan/bron är tillverkad av porslin (Zirkon) och färgmatchas med övriga tänder. För att säkerställa det perfekta estetiska och funktionella resultatet görs det ofta inprovningar hos våra duktiga tandtekniker.
 6. Uppföljning och underhåll: När tandimplantatet är på plats är det viktigt att sköta om implantatet väl för att säkerställa att det håller i många år framöver. Borsta därför tänderna noga, följ skötselråden du får av tandhygienisten samt gå på dina årliga kontroller hos tandläkaren. En förutsättning för garantin är att årliga kontroller måste göras hos tandläkaren.

Ett tandimplantat är en titanskruv som placeras i käkbenet och ersätter den naturliga tandroten som gått förlorad. Titanskruven har den unika egenskapen att den accepteras av benvävnaden och växer fast i käkbenet. På den kan man sedan skruva fast en krona som både ser ut som och känns som en riktig tand. Den slutliga konstruktionen sitter lika starkt som de egna tänderna en gång gjorde och håller oftast livet ut.

Tandimplantat är en tvåstegsbehandling. Först sätts en titanskruv in i käkbenet, vilket fungerar som en ersättning för den naturliga tandroten. Efter en läkningsperiod på ca 8 veckor, skruvas en tandkrona eller tandbrygga fast på titanskruven. Under operationen används lokalbedövning och ibland även sedering, vilket gör att du inte känner smärta.

Både tandimplantat och tandbro, även kallad tandbrygga, ersätter en/flera förlorade tänder men på olika sätt. Ett tandimplantat ersätter både tanden och roten, och består av en titanskruv som fästs i käkbenet. På titanskruven fästs sedan en krona. Implantatet påverkar inte övriga tänder.

Tandbron/tandbryggan består av flera tandkronor som fästs på intilliggande tänderna om luckan och för att bron/bryggan ska kunna fästas måste de intilliggande tänderna slipas för att skapa ett tillräckligt stabilt brofäste. Tanden ersätts då genom att den hänger på granntänderna.

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer som exempelvis hur många implantat och hur mycket förbehandling som krävs, samt tandvårdsersättningen från Försäkringskassan. Tandläkargruppen Södermalm erbjuder en kostnadsfri konsultation där patienten får möjlighet att ställa frågor, får information och behandlingsplan samt en skräddarsydd kostnad för tandimplantatbehandlingen.

Det går givetvis att få tandimplantat för en hel käke och är ett utmärkt alternativ för personer som saknar alla tänder i käken. Vi på Tandläkargruppen Södermalm erbjuder en kostnadsfri konsultation för implantatbehandling där du får information och kostnad för behandlingen.