fbpx

Introduktion

Porslinskronor – förbättrar leendet

Ditt leende är viktigt. Om du undviker att le på grund av skadade eller missformade tänder kan vi på Tandläkargruppen Södermalm hjälpa dig. Med hjälp av digitala avtryck, individuellt framställda porslinskronor med den senaste tekniken och vår kunskap kan vi ge dig leendet och/eller funktionen tillbaka.

Före och efter tandblekning

Vad är en porslinskrona?

En porslinskrona är tillverkad av högkvalitativ porslin (zirkonium) och fästs som en hätta över din egen tand. Porslinskronor gör det möjligt att ändra färg, form och storlek på tänderna, vilket resulterar i ett mer estetiskt utseende samt optimal funktion. Den här typen av behandling är särskilt lämplig när en eller flera tänder har skadats.

Våra tandläkare på Tandläkargruppen Södermalm planerar varje unik behandling med porslinskronor utifrån noggranna undersökningar, digitala lösningar och i nära samarbete med skickliga tandtekniker. Vi strävar alltid efter att skapa en trygg miljö där vi utför behandlingen i enlighet med patientens önskemål samtidigt som vi tar hänsyn till individuella förutsättningar.

Så går behandlingen till

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Kostnadsfri konsultation

Vid en konsultation får du information om behandlingen, får möjlighet att ställa frågor och får en kostnadsberäkning.

Ikon för tandvårdswebbsajt

Undersökning

Inför behandlingen med porslinskronor undersöks dina tänder noggrant och adekvata röntgenbilder tas.

Ikon för tandvårdstjänster

Vid större ingrepp

Vid större ingrepp skickar vi digitalt avtryck till tandteknikern som gör en “mockup” av det förväntade resultatet samt en skena i samma form. Sedan bokar vi ytterligare ett besök där du får prova skenan för att vi ska kunna säkerställa att dina fasader får ett så tilltalande utseende som möjligt. Detta steg görs innan tänderna över huvud taget har slipats.

Medicinsk ikon för vaccination

Förberedelse

Efter undersökningen och planeringen slipas tanden varsamt för att skapa plats åt kronan. Digitala avtryck tas och skickas till tandteknikern – ingen avtrycksmassa krävs. Därefter fäster vi provisoriska kronor ovanpå dina slipade tänder.

Utprovning

Tandteknikern tillverkar dina porslinskronor. För att dina porslinskronor ska likna en tandkrona tillverkas kronan av högkvalitativt material och handmålas sedan. I högestetiska fall såsom framtänder provar du dina nya tänder hos tandteknikern som gör eventuella justeringar av färg eller form på plats.

Ikon för tandutdragning

Behandling

Våra kunniga tandläkare fäster dina nya porslinskronor över dina tänder och du kan lämna kliniken med ett leende.

Illustration av skinande ren tand

Eftervård

Eftervården innebär oftast ett besök hos tandhygienisten där du får råd om hur du bäst tar hand om dina nya kronor för att säkerställa att de håller länge.

Man undersöks av tandläkare
Patient hos tandläkaren för undersökning
Leende äldre kvinna lila bakgrund

Fördelar

Fördelar med porslinskronor

ger ett mer tilltalande leende

mycket längre hållbarhet jämfört med tandlagningar

återbildar tandens korrekta anatomi

bidrar till ett bättre självförtroende

ser naturliga ut

lång hållbarhet vid god munhygien och regelbundna tandläkarbesök.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker Anne om oss

“Det behöver inte göra ont eller ta lång tid att skaffa tandimplantat.
Den senaste tekniken med titthålskirurgi gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.
– Helt fantastiskt! Det är svårt att beskriva i ord vad jag känner. Att resultatet kunde bli så himla bra var svårt att föreställa sig, säger Anne, som fick ett nytt leende med metoden.”

– Anne | Patient på Tandläkargruppen Södermalm

Ikon för positiv kundrecension

Hur var din upplevelse efter behandlingen?

Jag hade aldrig ont och behövde inte ta ut någon semester eller sjukskriva mig under behandlingen, berättar Anne.
Det var på grund av tandlossning som Anne blev tvungen att skaffa tandimplantat. Eftersom titthålsoperation undviker att skada kroppens vävnader blir skadan minimal och käkarna svullnar inte. Patienten kan därför använda de tillfälliga tänderna direkt efter operationen.
– Det betydde otroligt mycket för mig att aldrig gå utan tänder. Hur det än är så skrattar jag även om jag inte har tänder! Så de tillfälliga tänderna var mina ”kompisar” under tiden.

Hur upplevde du bemötandet och personalen på Tandläkargruppen?

Anne är mycket nöjd med bemötandet på kliniken och rekommenderar gärna andra att söka hjälp hos Tandläkargruppen Södermalm.
– Jag kan säga att det ”klickade” från dag ett – de är både proffsiga och personliga på ett mycket behagligt sätt.

Jag kände mig väl omhändertagen. Tandläkargruppen Södermalm är proffs på det här och gör det enkelt utan att dra ner på sin personlighet, något jag tycker är viktigt att ha. Jag har varit hos många tandläkare och de är bäst. Dessutom var jag aldrig orolig eftersom jag hade fått ordentlig information om hur operationen skulle gå till och jag fick hela tiden veta vad tandläkaren gjorde. Det kändes tryggt, säger hon.

Skulle du rekommendera denna behandling till andra?

Absolut, och då ska man göra det hos TandläkarGruppen Södermalm!
Jag har fått ett perfekt leende och det betyder allt för mig! Jag skrattar och ler ännu mer nu tack vare denna fantastiska behandling – titta gärna en extra gång på fotot här ovan så förstår ni varför.

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Om du är intresserad av att förbättra utseende och funktion på dina tänder – kontakta oss på Tandläkargruppen Södermalm. Vi erbjuder högkvalitativ tandvård med den senaste tekniken och välbeprövade metoder i en rofylld atmosfär på Folkungagatan och Krukmakargatan. Boka tid för en kostnadsfri konsultation hos våra specialiserade tandläkare redan idag.

Ett tandimplantat används om både tandkronan och roten saknas. Implantatet består av en titanskruv som fästs i käkbenet och en krona i porslin fästs ovanpå för att ersätta och efterlikna den saknade tanden. En porslinskrona används om det endast är tandkronan som är skadad. Den skadade tanden slipas/formas och porslinstanden fästs som en hätta ovanpå den riktiga tanden.

En behandling med kronor av porslin kostar från ca 9 200 kr innan eventuell ersättning från Försäkringskassan räknats av. Den individuella kostnaden beror på hur mycket ersättning du har rätt till från Försäkringskassan. En ren estetisk behandling betalas enbart av patienten, medan en behandling för att ersätta skadade tänder ofta ger rätt till viss ersättning. Besök oss för en kostnadsfri konsultation där vi kan göra en kostnadsberäkning för just dig.

Porslinskronor har lång livslängd, men hur länge de håller är individuellt. Det beror exempelvis på hur du sköter munhygienen, om du sover med bettskena och om du undviker tobak. Vi ger upp till 5 års garanti på våra porslinskronor.

En tandkrona av porslin borras bort av en tandläkare.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist