fbpx

Introduktion

Tandundersökning hos Tandläkargruppen Södermalm

Regelbundna undersökningar är avgörande för att bibehålla en god munhälsa.

Tandläkare utför tandundersökning

På Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi professionellt utförd tandundersökning i Stockholm på våra två kliniker: Folkungagatan och Krukmakargatan. Välkommen in på tandundersökning. En tandläkarundersökning tar omkring 30 minuter, men detta varierar beroende på patientens unika behov. Vid undersökningstillfället får du även råd kring hur du ska sköta dina tänder för en optimal munhälsa.

Steg för steg

Hur går behandlingen till?

Ikon för vibrerande tand

Inför din tandundersökning i Stockholm

Inför din tandundersökning är det viktigt att du tar med dig en lista på alla mediciner du använder. Hos oss på Tandläkargruppen Södermalm, prioriterar vi alltid din hälsa och din säkerhet.

Medicinsk ikon för vaccination

Under ditt besök

När du kommer till din tandläkare för undersökning inleds undersökningen med adekvata röntgenbilder och genomgång av din allmänhälsa. Detta följs av en noggrann tandundersökning där tandläkaren undersöker tänderna och munslemhinnorna för att upptäcka tecken på karies, tandlossning, tandköttsinflammation eller andra sjukdomar. När undersökningen är klar informerar tandläkaren dig om sin bedömning baserat på alla tillgängliga data. Skulle ytterligare behandling krävas ges alltid ett kostnadsförslag innan en ny tid för fortsatt behandling bokas.

Illustration av skinande ren tand

Efter din tandläkarundersökning

Efter din tandundersökning i Stockholm ser vi till att du blir kallad till en ny undersökning.
Vid friska tänder rekommenderas undersökning vartannat år, men har du gamla lagningar som behöver kontrolleras eller problem med tandlossning kallar våra tandläkare dig till undersökning en gång per år.

Läkare samtalar med patient
Man undersöks av tandläkare
Leende äldre kvinna lila bakgrund

Boka undersökning hos en erfaren tandläkare

På Tandläkargruppen Södermalm strävar vi efter att ge dig den bästa möjliga tandvården. Oavsett om du besöker oss för en rutinmässig tandundersökning i Stockholm, en rotfyllning eller estetisk tandvård kan du förvänta dig högkvalitativ vård från vår engagerade och kompetenta tandvårdspersonal. Boka din nästa tandundersökning hos oss idag!

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker våra patienter om oss

“Yrkeskunskap och patient mötande av första klass. Får hela tiden veta vad som händer.”

Ikon för positiv kundrecension

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Känner du rädsla inför att gå till tandläkaren – kontakta oss. Våra erfarna tandläkare kan hjälpa dig till en trygg upplevelse i undersökningsstolen.

Under en tandundersökning hos oss på Tandläkargruppen Södermalm börjar vi med att ta röntgenbilder och genomgå din allmänna hälsa. Vi tittar noggrant i munnen efter tecken på karies, tandlossning och andra sjukdomar. Du blir sedan informerad om tandläkarens bedömning och om det finns behov av ytterligare behandling. Innan en ny tid för fortsatt behandling bokas, kommer du att ges ett kostnadsförslag.

En basundersökning hos tandläkaren omfattar en granskning av dina tänder, tandkött och munhälsa. Det inkluderar att leta efter tecken på karies, tandlossning och andra tand- eller munhälsoproblem. Det kan också innefatta röntgenbilder för att ge en mer detaljerad bild av dina tänder och käkben. Om det finns några tecken på problem kommer tandläkaren att diskutera dessa med dig och föreslå lämplig behandling.

En tandundersökning hos oss på Tandläkargruppen Södermalm innefattar en noggrann genomgång av din munhälsa. Detta inkluderar att ta röntgenbilder, söka efter tecken på karies, tandlossning och andra sjukdomar. Vi kommer även att genomgå din allmänna hälsa. Efter undersökningen kommer du att informeras om tandläkarens bedömning och om det finns behov av ytterligare behandling. Ett kostnadsförslag ges alltid innan en ny tid för fortsatt behandling bokas.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om dina tänder

När du ska träffa
en ortodontist