fbpx

Tandimplantat

Ersätt förlorade tänder

Tandimplantat är en effektiv lösning för att ersätta förlorade tänder. Vi på Tandläkargruppen Södermalm har lång erfarenhet av tandimplantat i Stockholm och tar emot patienter från hela landet.

Tandläkare visar utrustning till patient

Vi är en av de få tandvårdskliniker i Sverige som erbjuder guidad kirurgi, även kallad titthålskirurgi.
Med guidad kirurgi får vi den bästa precisionen för placering av implantaten vilket är avgörande för behandlingsresultatet, där även svåra fall med mindre benmängd kan behandlas. Titthålskirurgi vid implantatbehandlingar minimerar smärta och innebär ofta en återgång till arbetet och vardagen redan dagen efter. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Behandlingen

När behöver du ett tandimplantat?

En olycka eller parodontit (tandlossning) kan vara anledningen till att du förlorat en eller flera tänder. Med hjälp av ett tandimplantat kan du få tillbaka ditt leende och tuggförmågan. Ett tandimplantat ersätter både tanden och roten. Själva implantatet är en titanskruv som fästs i käkbenet och på denna skruvas sedan en porslinskrona och slutgiltiga konstruktionen både känns och ser ut som en riktig tand.

3D-modell av tandimplantat

Fördelar

Fördelar med ett tandimplantat

Tuggförmågan förbättras

Självkänslan återkommer

Risken för tandskador på övriga tänder minskas genom att belastningen fördelas jämnt över tänderna

Inget behov av att behandla närliggande tänder.

Tandimplantat: Steg för steg

Hur går behandlingen till?

På Tandläkargruppen Södermalm är vi specialiserade på tandimplantatbehandlingar. För att minimera smärta, svullnad, blödning och risken för infektioner har vi valt att använda oss av titthålskirurgi vid tandimplantatbehandlingar, så kallad guidad implantatkirurgi.

Behandlingsomgången vid implantatbehandlingar och titthålkirurgi:

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Kostnadsfri konsultation

Tandläkaren undersöker ditt munhälsotillstånd, svarar på frågor kring ingreppet och vilken typ av behandling som är lämplig för dig. Du får en behandlingsplan samt en skräddarsydd kostnadsberäkning av tandläkaren på plats.

Ikon för tandvårdswebbsajt

Planering

Tandläkaren gör en utförlig undersökning, tar skiktröntgen (även kallad CBCT, datortomotgrafi) av käkbenet där benet kan studeras i detalj, i vissa fall tas även ett digitalt avtryck av käken. På så sätt får tandläkaren det underlag som krävs för att planera din implantatbehandling med hjälp av 3D-teknik och gör en virtuell planering av operationen innan operationstillfället.

Illustration av visdomstand och tänder

Ingrepp

Tandläkaren använder en så kallad guideskena för att placera implantatet på rätt plats i käkbenet och utför operationen genom att göra små hål i tandköttet och käkbenet, s.k. titthålskirurgi. Oftast krävs inget snitt i tandköttet vilket minskar på alla typer av efterbesvär samt mindre risk för infektioner. Under titthålskirurgin placeras titanskruven i käkbenet, i vissa fall kan temporära tänder fästas på implantaten direkt efter operationen. I övriga fall justeras de tillfälliga tänderna så att patienten aldrig går tandlös! Under operationen används lokalbedövning och ibland även sedering, vilket gör att du inte känner smärta.

Symbol för tandvård eller tandhälsa

Läkningsperiod

Efter operationen följer en läkningstid på cirka 8 veckor då implantatet integreras med käkbenet för att ge en stabil grund för den kommande implantatkronan.

Ikon för tandvårdstjänster

Fastsättning av krona/bro

När läkningsperioden är över skruvas en implantatkrona/bro fast på tandimplantaten. Kronan/bron är tillverkad av porslin (Zirkon) och färgmatchas med övriga tänder. För att säkerställa det perfekta estetiska och funktionella resultatet görs det ofta inprovningar hos våra duktiga tandtekniker.

Ikon för tandläkarbesök kalender

Uppföljning och underhåll

När tandimplantatet är på plats är det viktigt att sköta om implantatet väl för att säkerställa att det håller i många år framöver. Borsta därför tänderna noga, följ skötselråden du får av tandhygienisten samt gå på dina årliga kontroller hos tandläkaren. En förutsättning för garantin är att årliga kontroller måste göras hos tandläkaren.

Man undersöks av tandläkare
Tandläkare arbetar med patient
Läkare samtalar med patient
Tandläkare visar röntgenbild för patient

Kostnad

Tandimplantat – kostnad

Det finns flera faktorer som påverkar din kostnad för ett tandimplantat. Hur många tänder som behöver ersättas, vilken specifik behandling som krävs samt hur stor tandvårdsersättning du är berättigad till från Försäkringskassan i det enskilda fallet, är exempel på faktorer som påverkar kostnaden för ett tandimplantat.

Generellt sett är tandimplantat en investering som varar livet ut och ger en god tuggfunktion och estetik. Hos Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi konkurrenskraftiga priser för tandimplantat i Stockholm. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation där du får veta vad ett tandimplantat skulle kosta utifrån dina förutsättningar.

Våra tandimplantatsbehandlingar

  • Enstaka tänder och tandluckor
  • Hel överkäke
  • Hel underkäke.

Tandimplantat i Stockholm med livstidsgaranti

Leende kvinna i grön huvtröja

Tandläkargruppen Södermalm har flera kliniker i Stockholm där tandimplantat och andra tandvårdsbehandlingar erbjuds. Hos oss står kvalitet, kompetens och omtanke i fokus. Vi arbetar endast med välbeprövade implantatsystem och det innebär att vi kan ge dig livstidsgaranti på dina tandimplantat.

Vår erfarna tandvårdspersonal använder sig av den senaste tekniken och gör allt för att du som patient ska känna dig trygg. Upplever du obehag inför att gå till tandläkaren i allmänhet eller känner oro inför en behandling – prata med oss.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker våra patienter om oss

“Jag är supernöjd med Stamos och Tandläkargruppen Södermalm. Har gjort tandimplantat och kunde gå till jobbet direkt efter. Kan bara rekommendera!”

Ikon för positiv kundrecension

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Ett tandimplantat är en titanskruv som placeras i käkbenet och ersätter den naturliga tandroten som gått förlorad. Titanskruven har den unika egenskapen att den accepteras av benvävnaden och växer fast i käkbenet. På den kan man sedan skruva fast en krona som både ser ut som och känns som en riktig tand. Den slutliga konstruktionen sitter lika starkt som de egna tänderna en gång gjorde och håller oftast livet ut.

Tandimplantat är en tvåstegsbehandling. Först sätts en titanskruv in i käkbenet, vilket fungerar som en ersättning för den naturliga tandroten. Efter en läkningsperiod på ca 8 veckor, skruvas en tandkrona eller tandbrygga fast på titanskruven. Under operationen används lokalbedövning och ibland även sedering, vilket gör att du inte känner smärta.

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer som exempelvis hur många implantat och hur mycket förbehandling som krävs, samt tandvårdsersättningen från Försäkringskassan. Tandläkargruppen Södermalm erbjuder en kostnadsfri konsultation där patienten får möjlighet att ställa frågor, får information och behandlingsplan samt en skräddarsydd kostnad för tandimplantatbehandlingen.

Det går givetvis att få tandimplantat för en hel käke och är ett utmärkt alternativ för personer som saknar alla tänder i käken. Vi på Tandläkargruppen Södermalm erbjuder en kostnadsfri konsultation för implantatbehandling där du får information och kostnad för behandlingen.

Både tandimplantat och tandbro, även kallad tandbrygga, ersätter en/flera förlorade tänder men på olika sätt. Ett tandimplantat ersätter både tanden och roten, och består av en titanskruv som fästs i käkbenet. På titanskruven fästs sedan en krona. Implantatet påverkar inte övriga tänder.

Tandbron/tandbryggan består av flera tandkronor som fästs på intilliggande tänderna om luckan och för att bron/bryggan ska kunna fästas måste de intilliggande tänderna slipas för att skapa ett tillräckligt stabilt brofäste. Tanden ersätts då genom att den hänger på granntänderna.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om dina tänder

När du ska träffa
en ortodontist