fbpx

Introduktion

Tandställning som vuxen

Det är aldrig för sent att få raka tänder. Fördelarna med raka tänder sträcker sig bortom ett attraktivt leende. Raka tänder är också enklare att rengöra vilket i slutändan leder till bättre munhälsa.

På Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi en nästintill osynlig tandställning för dig som vuxen i form av Clear Correct-systemet. Clear Correct-systemet är en diskret typ av tandställning för vuxna och består av en serie individuellt anpassade tandskenor i plast som byts ut varannan vecka för att gradvis och skonsamt flytta dina tänder till önskad position.
Tandställning i vuxen ålder möjliggör korrigering av trångställningar, sneda tänder samt vissa typer av bettfel. Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-20 veckor, och är ett diskret och bekvämt alternativ till tandreglering med “räls”.

Steg för steg

Hur skaffar man tandställning som vuxen?

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Inför behandlingen

För att kunna få tandställning i vuxen ålder måste dina tänder vara friska, därför genomför tandläkaren en grundlig undersökning, inklusive röntgen. Tandläkaren genomför även en 3D-scanning av dina tänder och planerar behandlingen digitalt innan skenorna framställs. Du som patient kommer att kunna se slutresultatet virtuellt innan vi beställer din tandställning för vuxna.

Ikon för tandutdragning

Under behandlingen

För att få bäst resultat av att ha tandställning som vuxen måste skenorna vara i munnen nästintill dygnet runt, de bör endast tas ut när du ska äta eller borsta tänderna. Behandlingsperioden varierar, men ligger vanligtvis mellan 10-20 veckor.

Illustration av skinande ren tand

Efter behandlingen

När behandlingen är klar, fortsätter tandläkaren med regelbundna uppföljningar för att säkerställa att resultatet kvarstår.

Man undersöks av tandläkare
Patient hos tandläkaren för undersökning
Leende äldre kvinna lila bakgrund

Vi erbjuder tandställning för dig som vuxen i Stockholm

Tänderna rör sig hela livet och med åldern kan en rak tandrad så småningom bli sned. Att ha tandställning som vuxen är därför inte ovanligt. På Tandläkargruppen Södermalm är vi därför stolta över att kunna erbjuda en diskret tandställning för dig som vuxen i Stockholm. Förutom tandreglering utför vi tandimplantat med titthålskirurgi, estetisk tandvård, tandundersökningar samt all typ av allmäntandvård.

Fördelar

Fördelar med tandställning i vuxen ålder

Förbättrat utseende. Med tandställning kan vi förbättra ditt leende vilket kan öka ditt självförtroende.

Förbättrad munhälsa. Genom att korrigera sneda och överlappande tänder med tandställning underlättas rengöring och därmed minskar risken för tandköttssjukdomar och karies.

Färre tandproblem. Tänderna flyttar sig med åren och genom att reglera tänderna kan du slippa värk och skador på intilliggande tänder.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker Anne om oss

“Det behöver inte göra ont eller ta lång tid att skaffa tandimplantat.
Den senaste tekniken med titthålskirurgi gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.
– Helt fantastiskt! Det är svårt att beskriva i ord vad jag känner. Att resultatet kunde bli så himla bra var svårt att föreställa sig, säger Anne, som fick ett nytt leende med metoden.”

– Anne | Patient på Tandläkargruppen Södermalm

Ikon för positiv kundrecension

Hur var din upplevelse efter behandlingen?

Jag hade aldrig ont och behövde inte ta ut någon semester eller sjukskriva mig under behandlingen, berättar Anne.
Det var på grund av tandlossning som Anne blev tvungen att skaffa tandimplantat. Eftersom titthålsoperation undviker att skada kroppens vävnader blir skadan minimal och käkarna svullnar inte. Patienten kan därför använda de tillfälliga tänderna direkt efter operationen.
– Det betydde otroligt mycket för mig att aldrig gå utan tänder. Hur det än är så skrattar jag även om jag inte har tänder! Så de tillfälliga tänderna var mina ”kompisar” under tiden.

Hur upplevde du bemötandet och personalen på Tandläkargruppen?

Anne är mycket nöjd med bemötandet på kliniken och rekommenderar gärna andra att söka hjälp hos Tandläkargruppen Södermalm.
– Jag kan säga att det ”klickade” från dag ett – de är både proffsiga och personliga på ett mycket behagligt sätt.

Jag kände mig väl omhändertagen. Tandläkargruppen Södermalm är proffs på det här och gör det enkelt utan att dra ner på sin personlighet, något jag tycker är viktigt att ha. Jag har varit hos många tandläkare och de är bäst. Dessutom var jag aldrig orolig eftersom jag hade fått ordentlig information om hur operationen skulle gå till och jag fick hela tiden veta vad tandläkaren gjorde. Det kändes tryggt, säger hon.

Skulle du rekommendera denna behandling till andra?

Absolut, och då ska man göra det hos TandläkarGruppen Södermalm!
Jag har fått ett perfekt leende och det betyder allt för mig! Jag skrattar och ler ännu mer nu tack vare denna fantastiska behandling – titta gärna en extra gång på fotot här ovan så förstår ni varför.

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Att sätta in en tandställning kostar från 30 000 kronor. Kostnaden för tandställning kan variera beroende på behandlingens omfattning och vilken typ av tandregleringsmetod som används. Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm för att få ett skräddarsytt kostnadsförslag baserat på dina specifika förutsättningar.

Ja, det är absolut möjligt att skaffa tandställning i vuxen ålder. Med Clear Correct-systemet kan vi på Tandläkargruppen Södermalm erbjuda tandställning som är ett bekvämare och diskretare alternativ till traditionell “räls”.

Det finns ingen övre åldersgräns för att få tandställning. Så länge dina tänder och tandkött är friska, kan du bära tandställning som vuxen. Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist