fbpx

Introduktion

Tandställning som vuxen

Det är aldrig för sent att få raka tänder. På Tandläkargruppen Södermalm hjälper vi dig som behöver tandreglering som vuxen med diskret och bekväm tandreglering med Clear Correct-systemet. Behandlingen gör det möjligt att korrigera trångställningar, sneda tänder samt vissa typer av bettfel. Behandlingstiden är oftast ca 10-20 veckor.

Leende kvinna i grön huvtröja

Clear Correct-systemet möjliggör nästintill osynlig tandreglering för vuxna. Systemet består av en serie individuellt anpassade tandskenor i plast som byts ut varannan vecka för att gradvis flytta dina tänder till det önskade resultatet. Skenorna är nästintill osynliga, samtidigt som de är mer bekväma jämfört med tandreglering som görs med ”räls”. Raka tänder innebär mer än ett attraktivt leende, raka tänder gör det också lättare att hålla rent i munnen vilket i slutändan kan leda till bättre munhälsa.

Tandreglering steg-för-steg

Hur går tandreglering för vuxna till?

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Inför behandling

Vår behandlingsprocess börjar med en grundlig undersökning, inklusive röntgen, för att säkerställa att alla dina tänder är friska. Vi genomför även en 3D-scanning av dina tänder och planerar din tandreglering digitalt innan skenorna framställs. Du som patient kommer att kunna se slutresultatet virtuellt innan vi beställer skenorna.

Ikon för tandutdragning

Under behandlingen

Skenorna behöver vara i munnen nästan dygnet runt och tas endast ut när du ska äta och borsta tänderna. Behandlingsperioden för tandreglering som vuxen varierar, men ligger vanligtvis mellan 10-20 veckor.

Illustration av skinande ren tand

Efter behandlingen

När behandlingen är klar, fortsätter vi med regelbundna uppföljningar för att säkerställa att resultatet kvarstår.

Tandläkare visar protes till patient
Tandläkare utför tandundersökning
Leende äldre kvinna visar tänder

Tandreglering för dig som vuxen i Stockholm

Tandläkargruppen Södermalm

Hand håller genomskinlig tandställning

Vi är stolta över att kunna erbjuda tandreglering för dig som vuxen i Stockholm på våra två moderna kliniker. Hos oss blir du omhändertagen av vår professionella tandvårdspersonal och kan koppla av under behandlingen i en lugn och trygg miljö. Förutom estetisk tandvård, genomför vi även akuttandvård, implantatbehandlingar samt lagning av tänder.

Fördelar

Fördelar med tandreglering för vuxna

Förbättrat utseende. Genom tandreglering kan vi förbättra utseendet på ditt leende vilket i slutändan kan ge dig ökat självförtroende.

Förbättrad munhälsa. Korrigering av sneda och överlappande tänder kan underlätta rengöring och därmed minska risken för tandköttssjukdomar och karies.

Individuellt anpassad vård. Vi erbjuder skräddarsydda behandlingsplaner inom tandreglering för vuxna, baserat på dina specifika behov och önskemål.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker Anne om oss

“Det behöver inte göra ont eller ta lång tid att skaffa tandimplantat.
Den senaste tekniken med titthålskirurgi gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.
– Helt fantastiskt! Det är svårt att beskriva i ord vad jag känner. Att resultatet kunde bli så himla bra var svårt att föreställa sig, säger Anne, som fick ett nytt leende med metoden.”

– Anne | Patient på Tandläkargruppen Södermalm

Ikon för positiv kundrecension

Hur var din upplevelse efter behandlingen?

Jag hade aldrig ont och behövde inte ta ut någon semester eller sjukskriva mig under behandlingen, berättar Anne.
Det var på grund av tandlossning som Anne blev tvungen att skaffa tandimplantat. Eftersom titthålsoperation undviker att skada kroppens vävnader blir skadan minimal och käkarna svullnar inte. Patienten kan därför använda de tillfälliga tänderna direkt efter operationen.
– Det betydde otroligt mycket för mig att aldrig gå utan tänder. Hur det än är så skrattar jag även om jag inte har tänder! Så de tillfälliga tänderna var mina ”kompisar” under tiden.

Hur upplevde du bemötandet och personalen på Tandläkargruppen?

Anne är mycket nöjd med bemötandet på kliniken och rekommenderar gärna andra att söka hjälp hos Tandläkargruppen Södermalm.
– Jag kan säga att det ”klickade” från dag ett – de är både proffsiga och personliga på ett mycket behagligt sätt.

Jag kände mig väl omhändertagen. Tandläkargruppen Södermalm är proffs på det här och gör det enkelt utan att dra ner på sin personlighet, något jag tycker är viktigt att ha. Jag har varit hos många tandläkare och de är bäst. Dessutom var jag aldrig orolig eftersom jag hade fått ordentlig information om hur operationen skulle gå till och jag fick hela tiden veta vad tandläkaren gjorde. Det kändes tryggt, säger hon.

Skulle du rekommendera denna behandling till andra?

Absolut, och då ska man göra det hos TandläkarGruppen Södermalm!
Jag har fått ett perfekt leende och det betyder allt för mig! Jag skrattar och ler ännu mer nu tack vare denna fantastiska behandling – titta gärna en extra gång på fotot här ovan så förstår ni varför.

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Priset för tandreglering som vuxen i Stockholm kan variera beroende på behandlingens omfattning och vilken typ av tandregleringsmetod som används. Vi erbjuder tandreglering för vuxna från 30 000 kr. Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm för att få ett skräddarsytt kostnadsförslag baserat på dina specifika förutsättningar.

Ja, det är absolut möjligt att skaffa tandställning som vuxen. Med Clear Correct-systemet kan vi på Tandläkargruppen Södermalm erbjuda en typ av tandreglering som är ett bekvämare och diskretare alternativ till traditionell “räls”.

Det finns ingen övre åldersgräns för att få tandställning. Så länge dina tänder och tandkött är friska, kan du genomgå tandreglering som vuxen. Välkommen att boka en tid för en kostnadsfri konsultation hos oss på Tandläkargruppen Södermalm.

Insikter

Läs mer och lär
dig mer om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist