fbpx

Introduktion

Tandhygienist

En tandhygienist arbetar med behandlande åtgärder för att förebygga tandköttsinflammation och tandlossning. Under en behandling hos tandhygienist tas tandsten och plack bort, och du får viktiga råd kring hur du ska sköta din munhälsa.

Tandläkare visar utrustning till patient

Behöver du besöka en tandhygienist i Stockholm är du varmt välkommen till oss på Tandläkargruppen Södermalm. Våra erfarna tandhygienister hjälper dig med professionella behandlingar som kan minska risken för bland annat tandlossning.

Tandlossning är en vanlig sjukdom som drabbar ca hälften av Sveriges befolkning över 50 år. Sjukdomar, genetik och rökning är faktorer som kan öka risken för tandlossning. Genom regelbundna kontroller av tänderna kan tandlossning upptäckas i tid och förebyggas.

Du behöver också träffa en tandhygienist när du har tandimplantat för rengöring från tandsten och plack samt för råd om skötsel så du förlänger livslängden på dina implantat.

Tandhygienistbehandling: Steg för steg

Hur går en tandhygienistbehandling till?

Ikon för vibrerande tand

Inför besöket hos en tandhygienist

Det är viktigt att du borstar tänderna innan ditt besök, då kan tandhygienisten instruera dig till rätt tandborstteknik om det behövs.

Ikon för tandvårdswebbsajt

Under besöket hos en tandhygienist

Förutom att du blir ren och fin i munnen, får du även tips, råd och instruktioner i profylax, det vill säga förebyggande tandvård vid din tandhygienistbehandling. Besöket hos tandhygienisten är en förutsättning för att kunna fortsätta hålla tänderna, tandköttet och käkbenet friskt.

Illustration av skinande ren tand

Efter besöket hos en tandhygienist

Efter din tandhygienistbehandling görs en individuell bedömning angående hur ofta du behöver besöka tandhygienisten. Det kan variera mellan 1-4 gånger per år.

Tandläkare arbetar med patient
Man undersöks av tandläkare
Tandläkare arbetar med patient
BeforeAfter

Om Tandläkargruppen Södermalm

På Tandläkargruppen Södermalm erbjuder vi professionell vuxentandvård i en rofylld atmosfär. Hos oss kan du få hjälp med allt från akuttandvård till tandlagning, estetisk tandvård och tandimplantat med titthålskirurgi – alltid med engagemang, kvalitet och omtanke. Vi ser fram emot att välkomna dig till en av våra moderna kliniker för en basundersökning hos vår tandhygienist där du får en hygienbehandling utefter dina behov.

Förebyggande vård. Tandhygienisten hjälper till att förebygga sjukdomar som karies, tandlossning och tandköttsinflammation genom regelbunden rengöring och utbildning om korrekt munvård.

Tidig upptäckt. Genom regelbundna besök kan tandhygienisten upptäcka tidiga tecken på till exempel tandlossning och kan rekommendera passande behandlingar för att stoppa sjukdomen.

Skräddarsydda råd. Tandhygienisten ger individuell rådgivning om rätt tandborstteknik, korrekt användning av tandtråd och andra metoder för att förbättra munhälsan.

Optimal munhälsa. Regelbundna besök hos tandhygienisten är en viktig del i att upprätthålla god munhälsa och ett vackert leende över tiden.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker våra patienter om oss

“Trevlig bemötande och bra information om behandlingen.”

Ikon för positiv kundrecension

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

En tandhygienistbehandling kostar från 1 700 kr innan allmänna tandvårdsbidraget har dragits av. Priset för ett besök hos en tandhygienist i Stockholm kan variera beroende på typen av behandling samt omfattning och tid av det arbete som behövs. Kontakta Tandläkargruppen Södermalm för att få en exakt prisbild för dina specifika behov.

En tandhygienist är en viktig del av tandvårdsteamet och fokuserar främst på förebyggande vård. Vid en tandhygienistbehandling utförs professionell rengöring av tänderna för att ta bort tandsten och plack, instruktioner i korrekt tandborstning och användning av tandtråd. Under en basundersökning hos en tandhygienist genomförs också tandkontroller för att upptäcka tidiga tecken på tandlossning och orala sjukdomar.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om dina tänder

När du ska träffa
en ortodontist