fbpx

Introduktion

Estetisk tandvård

Missfärgade tänder, gluggar, ovanligt framträdande tandkött eller bettfel kan ge dåligt självförtroende och göra att vi undviker att le. Vi på Tandläkargruppen Södermalm har lång erfarenhet av estetisk tandvård. Med hjälp av den senaste tekniken och våra vana händer kan vi ge dig leendet tillbaka.

Före och efter tandblekning

Vad innebär estetisk behandling av tänder?

Estetisk tandvård är tandvård med fokus på optimering av leendet. Det kan innebära ändring av färg, form, storlek eller tändernas position i bettet. Estetisk tandvård omfattar mer än tänder – tandläkaren kan även göra förändringar i bettet eller tandköttet för att göra leendet ännu mer tilltalande. Vi på Tandläkargruppen Södermalm är måna om våra patienter och därför planeras alltid estetisk behandling av tänder i samråd med tandläkaren och utförs enligt dina önskemål, med hänsyn till förutsättningarna.

Vi erbjuder estetisk tandvård som:

  • Tandblekning
  • Omformning av tanden
  • Ersättning av förlorade tänder.

Så går estetisk behandling av tänder till

Ikon för tandutdragning

För att ljusa upp tändernas färg används tandblekning, en vanlig estetisk behandling av tänder. Blekmedel kan vara skadliga om de används på fel sätt, därför är det viktigt att vända sig till en estetisk tandläkare som kan bedöma om dina tänder är lämpliga för blekning och vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad.

Medicinsk ikon för vaccination

Innan tandblekning påbörjas måste eventuella hål lagas och tandsten tas bort. Att ta bort tandsten kan vår tandhygienist hjälpa dig med. Vi kan också hjälpa dig att byta ut fyllningar och kronor som inte kan blekas för att de ska matcha de blekta tänderna.

Ikon för tandvårdstjänster

Att omforma tänderna med till exempel porslinskronor eller fasader är en annan vanlig behandling inom tandestetik. Fasaden består av ett tunt lager porslin eller kompositharts som fästs på tandytan för att förbättra tandens utseende. Porslinskronan läggs som ett skal över din egen tand.

Illustration av visdomstand och tänder

För att åtgärda gluggar används ofta tandimplantat som består av en krona med en implantatsskruv som sätts fast i käkbenet. Som estetisk tandläkare är vi experter på tandimplantat och använder oss av titthålskirurgi som minimerar smärtan och planerar behandlingen digitalt utanför munnen. Digital planering gör att du kan se slutresultatet i ett tidigt skede.

Tandläkare visar röntgenbild för patient
Tandläkare granskar röntgenbilder
3D-illustration av tandimplantat
Tandläkare behandlar patient

Vi erbjuder estetisk tandvård i Stockholm

Vill du få hjälp att ändra tändernas utseende – hör av dig till oss på Tandläkargruppen Södermalm. Vi utför estetisk tandvård i Stockholm på Folkungagatan och Krukmakargatan i lokaler med rofylld atmosfär. Hos oss erbjuds du högkvalitativ estetisk tandvård med den senaste tekniken och beprövade metoder. Boka tid för konsultation så kommer vår kunniga personal att ta väl hand om dig. Välkommen till oss för estetisk tandvård i Stockholm!

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker våra patienter om oss

“Bra bemötande, informativt, effektiv behandling utan stress och obehag.”

Ikon för positiv kundrecension

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Estetisk tandvård är en gren inom tandvården som fokuserar på att förbättra utseendet på leendet. Den innehåller behandlingar som syftar till att förbättra tändernas form, färg, storlek, och position för att ge ett mer tilltalande leende.

Estetisk tandvård innebär en mängd olika behandlingar som är designade för att förbättra utseendet på ditt leende. Dessa kan innefatta tandblekning som ljusar upp färgen på tänderna, tandformning eller slipning för att förbättra formen eller storleken på tänderna eller porslinskronor och fasader för att förändra utseendet på tänderna. Inom estetisk tandvård ingår även ortodonti (tandreglering) för att korrigera sneda tänder; samt implantat och proteser för att ersätta förlorade tänder. Behandlingarna utförs i samråd med tandläkaren.

Insikter

Lär dig mer
om tandhygien

Aktuellt från Tandläkargruppen: Nyheter, tips och leenden

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om dina tänder

När du ska träffa
en ortodontist