fbpx

Introduction

Porslinsfasader – ger dig leendet tillbaka

Leendet är ofta det första man lägger märke till och vi på Tandläkargruppen Södermalm vill att alla våra patienter ska kunna le med stolthet. Om du döljer ditt leende på grund av missfärgade, slitna eller ojämna tänder kan våra skickliga tandläkare hjälpa dig. Med individuellt framställda porslinsfasader, digitala lösningar och vår långa erfarenhet kan vi ge dig ditt leende tillbaka.

Tandläkare visar utrustning till patient

Vad är en porslinsfasad?

Porslinsfasader är tunna skikt av högkvalitativt porslin som fästs på framsidan av dina tänder. Fasaderna kan förändra färgen, formen och storleken på dina tänder vilket ger ett mer estetiskt tilltalande leende. Denna behandling är särskilt lämplig för dig som har friska tänder som är missfärgade, slitna eller ojämna.

Våra kunniga tandläkare på Tandläkargruppen Södermalm planerar behandlingen med hjälp av den senaste tekniken och i nära samarbete med erfarna tandtekniker. Hos oss är alltid ditt välmående i fokus. Det innebär att vi ständigt strävar efter att genomföra behandlingen i enlighet med dina önskemål med hänsyn till individuella förutsättningar.

Porslinsfasader steg för steg

Behandlingsprocessen för porslinsfasader

Ikon av kvinnlig läkare med pratbubbla

Kostnadsfri konsultation

Under konsultationen kommer du att få information om behandlingen, ha möjlighet att ställa frågor och få information om kostnaden för porslinsfasader.

Ikon för tandvårdswebbsajt

Undersökning

Innan vi påbörjar din behandling med porslinsfasader undersöker vi dina tänder noggrant. Vi tar röntgenbilder och använder digital scanning för att skapa en exakt avbildning av dina tänder. Avbildningen skickas sedan till tandteknikern som tillverkar fasaden.

Ikon för tandvårdstjänster

Vid större ingrepp

Vid större ingrepp skickar vi digitalt avtryck till tandteknikern som gör en “mockup” av det förväntade resultatet samt en skena i samma form. Sedan bokar vi ytterligare ett besök där du får prova skenan för att vi ska kunna säkerställa att dina fasader får ett så tilltalande utseende som möjligt.

Medicinsk ikon för vaccination

Förberedelse

Efter undersökningen slipas dina tänder varsamt för att skapa utrymme för fasaderna. Tandläkaren tar digitala avtryck som skickas till tandteknikern. Därefter fästs tillfälliga fasader på dina tänder.

Utprovning

Tandteknikern tillverkar porslinsfasader som naturligt snygga tänder. Fasaderna tillverkas av högkvalitativt material och handmålas för optimal färg, form och estetik. Du får sedan prova dina nya fasader hos tandteknikern som gör eventuella justeringar på plats.

Ikon för tandutdragning

Behandling

Våra skickliga tandläkare fäster dina nya porslinsfasader på dina tänder med ett specialanpassat lim och du kan lämna kliniken med ett nytt leende.

Hand håller tand symbol

Eftervård

För att säkerställa maximal hållbarhet på fasaderna bokas ofta ett besök till en tandhygienist där du får råd om hur du bäst rengör och tar hand om dina nya fasader.

Läkare samtalar med patient
Man undersöks av tandläkare
Tandläkare arbetar med patient

Fördelar

Fördelar med porslinsfasader ovanpå dina tänder

ger ett mer tilltalande leende

ser naturligt snygga ut

bidrar till ökat självförtroende

har lång hållbarhet vid god munhygien och regelbundna tandläkarbesök.

Ditt leende är vår omsorg Boka tid

Våra patienter

Så här tycker Anne om oss

“Det behöver inte göra ont eller ta lång tid att skaffa tandimplantat.
Den senaste tekniken med titthålskirurgi gör det möjligt att vara tillbaka på jobbet redan dagen efter operationen.
– Helt fantastiskt! Det är svårt att beskriva i ord vad jag känner. Att resultatet kunde bli så himla bra var svårt att föreställa sig, säger Anne, som fick ett nytt leende med metoden.”

– Anne | Patient på Tandläkargruppen Södermalm

Ikon för positiv kundrecension

Hur var din upplevelse efter behandlingen?

Jag hade aldrig ont och behövde inte ta ut någon semester eller sjukskriva mig under behandlingen, berättar Anne.
Det var på grund av tandlossning som Anne blev tvungen att skaffa tandimplantat. Eftersom titthålsoperation undviker att skada kroppens vävnader blir skadan minimal och käkarna svullnar inte. Patienten kan därför använda de tillfälliga tänderna direkt efter operationen.
– Det betydde otroligt mycket för mig att aldrig gå utan tänder. Hur det än är så skrattar jag även om jag inte har tänder! Så de tillfälliga tänderna var mina ”kompisar” under tiden.

Hur upplevde du bemötandet och personalen på Tandläkargruppen?

Anne är mycket nöjd med bemötandet på kliniken och rekommenderar gärna andra att söka hjälp hos Tandläkargruppen Södermalm.
– Jag kan säga att det ”klickade” från dag ett – de är både proffsiga och personliga på ett mycket behagligt sätt.

Jag kände mig väl omhändertagen. Tandläkargruppen Södermalm är proffs på det här och gör det enkelt utan att dra ner på sin personlighet, något jag tycker är viktigt att ha. Jag har varit hos många tandläkare och de är bäst. Dessutom var jag aldrig orolig eftersom jag hade fått ordentlig information om hur operationen skulle gå till och jag fick hela tiden veta vad tandläkaren gjorde. Det kändes tryggt, säger hon.

Skulle du rekommendera denna behandling till andra?

Absolut, och då ska man göra det hos TandläkarGruppen Södermalm!
Jag har fått ett perfekt leende och det betyder allt för mig! Jag skrattar och ler ännu mer nu tack vare denna fantastiska behandling – titta gärna en extra gång på fotot här ovan så förstår ni varför.

VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor från
andra patienter

Om du vill förändra din tänders utseende med porslinsfasader kontakta oss på Tandläkargruppen Södermalm. Vi erbjuder högkvalitativ tandvård med den senaste tekniken och välbeprövade metoder i en avkopplande atmosfär på Folkungagatan och Krukmakargatan. Boka tid för en kostnadsfri konsultation hos våra specialiserade tandläkare idag.

En porslinsfasad används när tanden är frisk, men tandens yta behöver förändras på grund av missfärgning eller slitage. Fasaden fästs på framsidan av tanden med ett specialanpassat bindningsmedel. En porslinskrona används när tanden är skadad. Kronan omsluter hela tanden som en hätta. För både kronor och fasader krävs varsam slipning av tänderna för att skapa plats, men ofta kräver fasader mindre omfattande slipning.

Att förändra utseendet på en tand genom en porslinsfasad kostar från ca 10 500 kr per tand (innan eventuell ersättning från Försäkringskassan har räknats bort). Din individuella kostnad för porslinsfasader beror på hur hög ersättning du är berättigad till från Försäkringskassan. Boka en kostnadsfri konsultation där vi kan ge dig en tillförlitlig kostnadsberäkning.

Porslinsfasader har lång hållbarhet beroende på hur väl du sköter din munhygien och undviker skadliga vanor som tobak och tandgnissling. Vi ger upp till 5 års garanti på våra porslinsfasadsbehandlingar.

Om du av någon anledning vill avlägsna en porslinsfasad från en tand krävs professionell intervention för att undvika att skada den underliggande tanden. Kontakta din tandläkare som varsamt borrar bort fasaden.

Insikter

Läs mer och lär
dig mer om tandhygien

Post treatment care in dental implants

Bra tips för att
välja rätt
estetisk tandläkare

Ta hand om
din tandhälsa

När du ska träffa
en ortodontist